Bereikbaarheid

Bereik vlot de Na-Tour Derny op woensdag 22 juli 2020

Op woensdag 22 juli 2020 vindt voor de 22ste keer het Na-Tour Dernycriterium plaats. Na enkele jaren op het Eilandje keerde de wedstrijd in 2018 terug naar de Grote Markt en de historische binnenstad en ook dit jaar zal de wedstrijd daar plaatsvinden. Kom op een slimme manier naar het festival, bij voorkeur te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

© Guido De Meyer

Op woensdag 22 juli vindt tussen 14 en 22 uur het Na-Tour Dernycriterium plaats in de historische binnenstad. Het parcours mag niet betreden of gekruist worden met de auto. Gebruik de multimodale routeplanner op onze website of app om het slimste reisadvies uit te stippelen.

Komt u te voet?

De start ligt aan de Grote Markt, midden in het centrum, en is dus vlot te voet bereikbaar. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig. 

Komt u met de fiets, step of scooter?

Stippel uw route uit via de website van Fietsnet. Pendelen naar het centrum kan eenvoudig met de (deel)fiets(deel)step of deelscooter. Velo-station Grote Markt, Het Steen en Wolstraat liggen het dichtste bij de evenementenzone.

Komt u met het openbaar vervoer?

Tram en bus

Neem de tram of bus naar een van de haltes in de buurt van de Grote Markt. Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vindt u hier. De dichtstbijzinde haltes zijn Groenplaats, Brouwersvliet en Melkmarkt.

Koop voor u op de bus of de tram stapt een M-ticket via de app van De Lijn. Een M-ticket kost €1,8 en is 1 uur geldig. Of SMS “DL” naar 4884. U ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn en kost €2,15.

Trein

Neem de trein tot Antwerpen-Centraal. Vanuit Antwerpen-Centraal kan u via de De Keyserlei, de Meir en de Groenplaats naar de Grote Markt wandelen (ongeveer 20 minuten wandelen). In Antwerpen-Centraal kan u ook de premetro lijn  ,  ,   of   nemen tot aan de Groenplaats. Van daaruit kan u te voet verder naar de Grote Markt.

Bezoekers vanuit Oost- en West-Vlaanderen kunnen afstappen in het station Antwerpen-Zuid. In Antwerpen-Zuid kan u tram   nemen naar de Groenplaats.

Komt u met de boot?

Van Linkeroever kan u snel en gemakkelijk naar Rechteroever met het Sint-Annaveer. Het veer is gratis en vertrekt vanaf het ponton op Linkeroever in de Thonetlaan. Meer informatie over het Sint-Annaveer vindt u hier.

Neem DeWaterbus naar het Steenplein te Antwerpen. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Een tochtje heen en terug kost € 5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Meer informatie over DeWaterbus vindt u hier.

Komt u met de auto?

Wie met de wagen tot in het centrum wilt rijden, houdt er best rekening mee dat het evenement in de lage-emissiezone van Antwerpen ligt. Alle informatie over de lage-emissiezone vindt u op onze website. Laat uw auto achter op een Park and Ride en neem de tram tot aan halte Groenplaats, Brouwersvliet of Melkmarkt. 

   P+R Merksem - P+R Melsele

   P+R Linkeroever - Wijnegem

   P+R Linkeroever - P+R Wommelgem 

   P+R Linkeroever - P+R Boechout

Of neem vanaf de P+R de (Velo-) fiets en rij zo naar de startzone. Stippel uw route uit via de website van Fietsnet

Woont u in de buurt?

Op het parcours kan niet gereden worden en het kan ook niet gekruist worden. Indien u op het parcours woont, moet u er rekening mee houden dat er een parkeerverbod geldt op woensdag 22 juli 2020. Vanaf 22 uur zijn alle straten weer normaal bereikbaar. Een overzicht van alle verkeersmaatregelen en parkeerverboden vindt u hier. U kan ook de bewonersbrief inkijken.

Het parcours van de Na-Tour Derny is het volgende: Grote Markt (start) – Wisselstraat – Hofstraat – Zirkstraat – Vleeshouwersstraat – Kuipersstraat – Willem Ogierplaats – Kaasstraat – Suikerrui – Grote Markt (finish).

Copyright: https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/nieuws/bereik-vlot-de-na-tour-derny-op-woensdag-31-juli-2019 (wordt nog aangepast)