Koers gratis mee tijdens derny-initiaties met ex-profs

Derny-initiaties met ex-profs

Wielertoeristen kunnen zich wagen aan een ritje achter de derny tijdens een unieke derny-initiatie. De lesgevers zijn niet van de minsten: Geert Omloop (Belgisch kampioen wegwielrennen 2003) en Stan Tourné (wereldkampioen puntenkoers 1980) delen maar wat graag hun ervaring en koersinzicht.

De deelnemers krijgen de kans om het parcours te verkennen in een select groepje tijdens korte manches. Er zijn 5 verschillende manches. Per manche kunnen er 15 renners deelnemen. Een manche bestaat uit 3 rondes: 1 met derny en prof, 1 met derny en 1 alleen. Adrenaline verzekerd!

Inschrijven is verplicht en kan hier vanaf woensdag 4 juli.
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt.
 

Wielervedetten en Olympische atleten

Het is nog wat vroeg voor de Tour de France-gekte, maar de organisatie van het Na-Tour Dernycriterium heeft alvast een eerste naam gelost. En dat is meteen een leuke verrassing. Niemand minder dan ijsschaatser en Olympisch medaillewinnaar Bart Swings staat aan de start van deze klassieker op de Antwerpse wielerkalender.

De andere deelnemende wielrenners worden later bekend gemaakt. Al de deelnemende koersvedetten tonen op 8 augustus dat ze na de Ronde van Frankrijk nog niet moegestreden zijn en bekampen elkaar in de Antwerpse binnenstad.   

Programma

Uur Activteit
15.30 - 17.30 uur Derny-initiaties
17.15 - 17.50 uur Voorstelling wielrenners op podium Grote Markt
17.50 - 18.30 uur Eerste reeks bij de mannen (35 minuten + 5 ronden)
18.30 - 19 uur Red Star Run (vertrek aan Steenplein)
19 - 20 uur Finale bij de vrouwen (30 à 35 minuten)
20 - 21.10 uur Finale bij de mannen (45 minuten + 5 ronden)
21.20 - 21.30 uur Podiumceremonie (mannen & vrouwen)

Red Star Run

Tussen de mannen- en de vrouwenmanche gaat zoals elk jaar de Red Star Run door. Een laagdrempelig loopevenement van 5 kilometer op hetzelfde parcours dat de wielrenners gebruiken.

Loop in het hartje van Antwerpen en geniet van een unieke sfeer en duizenden supporters tijdens het Na-Tour Criterium. Voor iedere deelnemer is er een unieke Red Star Running shirt. Inschrijven doe je hier.
 

Praktisch

woensdag 8 augustus
van 15.30 tot 21.30 uur
Grote Markt, Antwerpen  
gratis I deelnemen aan de Red Star Run is wel betalend (5 of 10 euro)


Meer info 

Terug naar nieuws overzicht