Mathieu van der Poel en Sanne Cant ‘koningskoppel’ in SD Worx Na-Tourdernycriterim Antwerpen

Mathieu van der Poel en Sanne Cant ‘koningskoppel’ in SD Worx Na-Tourdernycriterim Antwerpen

Op 31 juli treedt Mathieu van der Poel aan in het SD Worx Na-Tourdernycriterium in Antwerpen. Aan de zijde van een andere topper, bovendien. Want organisatrice Joyce Foubert pakt op de laatste dag van de eerste vakantiemaand uit met een unieke formule. Een topper bij de mannen wordt gekoppeld aan een vrouw die dezelfde status heeft. Omdat adel nu eenmaal verplicht, hoefde niet lang gezocht te worden naar een gelegenheidspartner voor Van der Poel. In de Antwerpse binnenstad krijgt Mathieu niemand minder dan Sanne Cant aan zijn zijde. Twee renners die begin dit jaar in het Deense Bogense, na afloop van het wereldkampioenschap veldrijden, stonden te pronken met een dik verdiende regenboogtrui om de schouders.
Over de samenstelling van de rest van het deelnemersveld wordt momenteel nog flink onderhandeld, maar het SD Worx Na-Tourdernycriterium pakt alvast uit met een ‘koningskoppel’ dat zijn gelijke niet kent.
Nu er straks een Europese én een wereldtitel op het spel staat voor teams die samengesteld worden uit mannen en vrouwen, wil Antwerpen een aantal renners een ‘generale repetitie’ aanbieden. 

Er wordt op 31 juli in teamverband alvast een gezamenlijke koppeltijdrit afgewerkt. Daarna volgt een afvallingswedstrijd en de avond eindigt met twee (aparte) dernyreeksen als spetterende epiloog. 
En de winnaar? Dat wordt een team. Niet langer een individuele renner.

Omwille van het historische karakter van de Grote Markt en de gezellige sfeer in de stadskern, verhuisde het dernycriterium vorig jaar al van het MAS terug naar de huidige, vertrouwde locatie.
Het parcours is om praktische redenen licht gewijzigd en loopt van de Grote Markt langs de Wisselstraat, Hofstraat, Zirkstraat, Vleeshouwersstraat, Bullinckplaats, Kuipersstraat, Willem Ogierplaats, Kaasstraat en de Suikerrui opnieuw naar de Grote Markt.
Veel “draaien en keren” dus, zodat renners en gangmakers zich ook deze editie weer volledig kunnen uitleven.

????? Çois Cycling Legacy

©? Photopress.be

Terug naar nieuws overzicht